10/12/2011

Google Friend Connect - er det slut?

Hvis i holder til i blogland og ofte roder rundt omkring, så har i sikkert allerede hørt en hel flok bloggere advare om, at google friend connect ikke længere skulle virke fra næste år.
Jeg er altid skeptisk, med mindre jeg har det fra en pålidelig kilde. Ikke desto mindre fandt jeg et indlæg på den officielle google blog lige her!
Tillad mig at citere:

Google Friend Connoect - Friend Connect allows webmasters to add social features til their sites by embedding a few snippets of code. We're retiring the service for all non-blogger sites om March 1, 2012.  We encourage affected sites to create a Google+ page, and place a Google+ badge om their site so they can bring their community of followers to Google+ and use new features like Circles and Hangouts to keep in touch.

Så det er altså sådan den officielle udmelding lyder fra Google. 
Så den bliver fjernet fra alle ikke-blogger sider!

Så der er ingen grund til panik - og hvis du alligevel går i panik, så er bloglovin altså en fantastisk side der under alle omstændigheder varmt kan anbefales af mig. Jeg er vild med bloglovin - og dødtræt af Friend Connect! 
Men sådan ser landet ud. Opfordring - tjek altid den officielle udmelding fra Google!8 kommentarer:

 1. undskyld mig men hvad vil det sige at være en ikke-blogger?

  SvarSlet
 2. At man ikke har en blog, må man vel antage :)

  SvarSlet
 3. nej non-blogger = man ikke har en blog hos blogger. Dvs. har man et blogspot domæne sker ingen ændringer, men har man eget eller andre domæner stopper det med at fungere gradvist indtil det lukker helt til marts :)

  // Charlotte B

  SvarSlet
 4. Så at man ikke har en blog hos blogger.
  Lidt implicit i mit hoved, men kan godt se det kan forveksles :)

  SvarSlet
 5. Det lyder mest af alt som et forsøg fra googles side på få folk til at oprette en Google+ konto. Jeg hader egentlig lidt google. Hvis du opretter dig som bruger til ét af deres produkter, så er du lige pludselig også knyttet som bruger til nogle af deres andre produkter (fx. igoogle og youtube) :S

  SvarSlet
 6. Michelle: Jeg er ret glad for Google og har aldrig oplevet noget tvang fra deres side. Selvom det her godt kunne grænse sig op ad det, men grunden til det er, at de er dødtrætte af blogger tjenesten. Den skulle vidst ikke kunne betale sig for dem, så tror hensigten er, at de med tiden vil pege folk over mod Google+ for at lukke blogger ned permanent. Men der gør nok et par år endnu kan jeg forestille mig, for det vil folk ikke være begejstret for :P
  Google fungerer ligesom Microsoft og Apple. De vil have folk til at bruge alle deres tjenester om muligt :P

  SvarSlet
 7. Ved heller ikke om jeg vil bruge ordet tvang, men fx nu hvor jeg logger ind på blogger, så er jeg automatisk også logget ind på youtube via min google konto. Det synes jeg er en smule irriterende - at jeg ikke selv har kontrol over det (okay, på den måde er det måske lidt tvang). Men ja, som du siger:Google fungerer jo bare ligesom Microsoft og Apple. Det er der vist ikke meget man kan gøre ved :'P

  SvarSlet
 8. Dvs. at jeg f.eks på min blog, ikke længere kan bruge det, da jeg er flyttet på eget domæne via wordpress :)

  http://www.liseemilia.dk/

  SvarSlet